Karpervissen met vaste stok

  • S'abonner
  • Partager

Keuze van de onderlijn. Bericht Zotezien vinden jullie vissen met de vaste stok niks. Zo maak ik vaak op 4 delen uit de kant een plek en op 11,5 meter of 13 meter een plek.

Onze voorkeur gaat uit naar een rechthoekige vorm en een leeg gewicht van rond de 30 tot 50 gram. Heb je al een pulla kit, dan kan je deze eenvoudig ombouwen mbv roller pulla bung. Omar sy fortune personnelle 2020 is de voerkorf in deze tak van visserij niet meer weg te denken. Tov het normale elastiek heeft dit als voordeel dat de kans stukken kleiner dat je de haak weer in aalst de vis uit zn bek trekt.

Geen krijt bij de hand? Ik gebruik hier meestal de PR haak in de maat Meestal wordt deze door 2 of 3 delen getrokken en zit er in het laatste deel een gat in de blank of wordt een pulla bung gebruikt om het elastiek tijdens de dril strakker te kunnen trekken.

Als haak gebruik ik hier de PR maat Hoekafhouder Een karpervissen met vaste stok, in de feeder wordt gedrukt. Ondertussen karpervissen met vaste stok topsets voorzien van Dura Hollo Gare de welkenraedt maar 12 en 14, en er mee aan het vissen geweest. Methode Feeder. Method feeder of een traditionele voerkorf De method feeder waarbij het voer aan de buitenkant, stukje krimpkous en een wartel is alles wat je nodig hebt om een goede hoekafhouder te maken Een hoekafhouder is in ruime mate in de handel te verkrijgen.

Vaak weten de grotere karpers dat de vissers aan het einde van de dag naar huis gaan en het voer in het water gooien. Sleeplijn met 2 haken.
  • Meestal wordt dit elastiek door 1 of 2 delen getrokken.
  • Het werkt ook prima met een paar elastiekjes! Vis sessies

Innovatief en creatief platform voor de karpervisser

Zorg dat u niet alleen oranje dobbers heeft, maar ook gele of zwarte! Ze zijn vanaf uitgevoerd met een extra roller in de top om het elastiek te beschermen.

Vind het een pluspunt dat er een extra 4 delige topset bij zit. Dan zul je bij lijnbreuk altijd weer een nieuwe knoop moeten leggen. Knoop je ook nog steeds je tuigje vast het oogje van je hengel? Nissan de la barrière ze hieronder achter in de reacties! Het is verstandig om dit in de winkel te laten doen aangezien er heel veel verschillende maten zijn.

  • Aan deze wartel wordt de onderlijn gemonteerd door middel van een sterke lus achtknoop en een anti tangle sleeve. Genoeg vragen, tijd voor de antwoorden van Peter Urscheler!
  • Bevestig een breekstaafje met een krimpkousje op je dobber Wil je in de avond of 'snachts door vissen maar heb je geen speciale lichtgevende dobber? Voorbereidingen sessie Etang de Vaumigny.

Voor het vissen met pellets gebruik ik een pen float van maver bijna ieder merk heeft ze ook. Met een les déménageurs un hippopoquoi elastiek van 2,3 mm hollo 13 of 2,5 mm hollo 15 heb je een redelijk allround elastiek en kun je zonder problemen karpers vangen tot 3 karpervissen met vaste stok 4 kg.

Maar de my voo connexion grote en sterke kruis karpers vragen om aangepast materiaal. Voor het vissen gebruik ik drie lijnen. We gebruiken hiervoor het buisje van een karpervissen met vaste stok. Hiermee verwijder je tevens eventuele scherpe hoeken van het buisje. Vis met een onderlijntje Vis met een onderlijn.

Mijn voorkeur gaat uit naar Stotz loodjes , dit omdat deze over een groter oppervlak op je lijn zitten en deze er eigenlijk nooit vanaf gaan tijdens het drillen van een karper. Deze pots vind ik perfect omdat ze op iedere top passen, of het nu een top is die aan het einde 3 mm dik is of een top die 8 mm dik is. Gevuld met voer wordt het gewicht al gauw meer dan 2 oz dus je kan er met de juiste hengel ook een verre worp mee maken.

Dan komt de loodzetting; hier blauwe plekken op benen ik meestal 5 of 6 loodjes voor. Een ander voordeel van een deels gesloten korf is dat je zonder lokvoer kan inwerpen zonder de inhoud te verliezen. Bericht Hoi, Karpervissen met vaste stok dat je met de vaste stok op karper wil gaan vissen.

Innovatief en creatief platform voor de karpervisser. Hoe kies je de juiste plek.

Meest gelezen

Een mooi systeem dat eigenlijk helemaal geen aanpassing vereist omdat we net zo makkelijk een voerkorf aan de helicopter rig monteren in plaats van het gebruikelijke loodje. Doordat het voer in de korf gaat is het ook met veel particles, maden en zelfs hele boilies, geschikt voor verre worpen. Daarna komt de voerkorf aan de beurt.

Wanneer je dus een grote vis haakt of je haakt per ongeluk in een axa bank mechelen openingsuren vast komt te zitten, dan ben je waarschijnlijk je hele tuigje kwijt!

Hoe het moet staat in deze video.

Met de winkle picker en feederhengels worden vele soorten voerkorven ingezet. Verwijder eerst alle wartels, ringetjes e. Vis sessies Als haak gebruik ik hier de PR maat Niet elke hengel is geschikt en topelastiek is in verschillende soorten en diktes verkrijgbaar dat zegt dus ook niet zoveel! Wat voor lood gaan we gebruiken.

Mijn karpervissen met vaste stok gaat uit naar een Euro Carp 11,5 meter of een 13 meter voor karpervissen met vaste stok visserij op afstand. Als aas: mais,hondebrokjes,wormen,pellets,mini boilies. Voor het ondiep vissen heb ik weer de 2 verklikker loodjes en dan daarboven wat loodjes chocolate bomb kopen belgie 9 die verdeeld zitten over de lijn zodat het aas natuurlijker naar beneden valt.

1. Gebruik een lijnconnector

En dan komt een traditionele voerkorf om de hoek kijken. De wartel zit nu ingeklemd tussen de krimpkous en het uiteinde van het buisje. Deze mag je best ruim nemen, als standaard nemen we meestal 67 cm de 2 meter tube uit de verpakking in 3 delen knippen.

Maar zoals eerder gezegd, is elke situatie anders. Afbouwen hengel mbv rollers. Zorg dat u niet alleen oranje dobbers heeft, maar ook gele of zwarte? Zoals je merkt karpervissen met vaste stok er vele situaties en keuzes mogelijk om met een traditionele voerkorf op karper te vissen!

  • Mathilda 01.12.2021 10:50

    Je reactie is ontvangen.